Tuesday 20 July 2010

Ο πύργος του Capri


Η συνταγή είναι παραλλαγή της σαλάτας καπρέζε (από το Capri). Μπορεί να ετοιμαστεί από παιδιά, αρκεί να τους δώσουμε κομμένες τις ροδέλες. Διατηρήστε στο ψυγείο έως ότου τη σερβίρετε.

Υλικά

  • μοσταρέλλα φαγοπυρένια, που την έχουμε φορμάρει σε άθραυστα κυλινδρικά δοχεία ή ποτήρια, κομμένη σε ροδέλες
  • ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • πιπέρι
  • βασιλικό φρέσκο ή αποξηραμένο
  • ελαιόλαδο (προαιρετικό)
  • κουκουνάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Στρώνουμε πρώτα ντομάτα, μετά μοσταρέλλα, τρίβουμε λίγο πιπέρι κ.ο.κ. Τελειώνουμε με ντομάτα.
  • Στην τελευταία στρώση βάζουμε βασιλικό ολόκληρο ή ψιλοκομμένο.
  • Στολίζουμε με λίγο κουκουνάρι, και (προαιρετικά) σταγόνες ελαιολάδου.
Μπορούν και οι μεγάλοι να παίξουν με τους πύργους, μια παραλλαγή του Jenga -- όποιος καταφέρει να κόψει κάθετα τον πύργο του στα τέσσερα και να τον φάει χωρίς να ρίξει κάτω κάποιο κομμάτι, κερδίζει σοκολατένια μάφινς.

Για τους λιγότερο τολμηρούς προτείνονται διώροφες κατασκευές.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate