Friday 10 June 2011

Μπισκότα με καρύδα, κομματάκια σοκολάτας και ελαιόλαδο || Coconut, chocolate chip, and olive oil cookies


Λόγω τεχνικών προβλημάτων και χρονικών περιορισμών, η φωτό δεν είναι η καλύτερη δυνατή (καλύτερη όμως από το τίποτα). Αν έχετε καλύτερη, μπορείτε να μου τη στείλετε για να την ανεβάσω. ||
Due to technical problems and time limitations, this photo is not as good as it should be (better than nothing, though). I will be happy to upload yours, if you send me a better one.

Υλικά | Ingredients
[για περίπου 20 μπισκότα]
[for about 20 cookies]

λιναρόσπορος τριμμένος, 2 κ.σ. || linseed, ground, 2 T
νερό, 3 κ.σ. || water, 3 T

ζάχαρη, 3/4 κούπας || sugar, 3/4C
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1,25 κούπες || all-purpose flour, 1.25 C
μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ.γ. || baking powder, 1/2 t
μαγειρική σόδα, 1/2 κ.γ. || baking soda, 1/2 t
αλάτι, 1/4 κ.γ. || salt, 1/4 t
τριμμένη καρύδα, 1/2 κούπας || dessicated coconut, 1/2 C
κουβερτούρα χωρίς γάλα, ψιλοκομμένη, 75 γρ. (περ. 3/4 κούπας) || dairy-free dark chocolate, chopped, 75 gr (about 3/4C)

βανίλια, εκχύλισμα, 1 κ.γ. || vanilla extract, 1 t
ελαιόλαδο, 1/4 κούπας || olive oil, ground, 1/4 C
χυμός πορτοκαλιού ή νερό, 1/4 κούπας || orange juice or water, 1/4 C
μελάσσα, 1 γεμάτη κ.σ. || blackstrap molasses, 1 heaped T


Εκτέλεση || Preparation
  • Αναμειγνύετε το νερό με τον τριμμένο λιναρόσπορο σε μία κούπα.
  • Mix linseed with water in a cup.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175C.
  • Preheat the oven at 350F/175C.
  • Βάζετε τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύετε.
  • Place dry ingredients in a big bowl and mix well.
  • Προσθέτετε τα υγρά υλικά (περιλαμβανομένου του μείγματος λιναρόσπορου και νερού) πάνω στα στεγνά και ανακατεύετε με το κουτάλι της μελάσσας και το ένα χέρι σας. Εάν το μείγμα είναι αρκετά στεγνό προσθέτετε 1-2 κ.σ. πορτοκαλάδα ή νερό.
  • Add the wet ingredients (including the linseed mix) on the dry mix and mix with the molasses spoon and your hand. If the mixture is too dry, add 1-2T orange juice or water.
  • Πλάθετε σε μπαλάκια τα οποία πατάτε με τις παλάμες σας για να πάρουν τη μορφή μπισκότου.
  • Shape into balls, pat them between your palms to get a nice round shape.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αν φαίνονται ξερά στην περιφέρεια, τότε έχουν παραψηθεί. Βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. 
  • Bake in the preheated oven for 10-12 mins. If they look burned in the periphery, they are over-baked. Let them cool for 5 mins and then transfer to a wire rack. Store only if completely cool.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate