Tuesday 3 June 2014

Κρακεράκια καλαμποκιού με δενδρολίβανο | Rosemary cornmeal crackers




Τα ψημένα κρακεράκια

Η συνταγή είναι παραλλαγή της συνταγής Rosemary garlic crackers της Julie Hasson. Εδώ χρησιμοποιούμε καλαμποκάλευρο, μειώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, και αποφεύγουμε εντελώς το ελαιόλαδο.

Υλικά


1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κούπα καλαμποκάλευρο (ή άλλο αλεύρι)
2 κσ διατροφική μαγιά
2 κσ τριμμένο λιναρόσπορο
1 κτ baking powder
2 κτ τριμμένο αποξηραμένο δενδρολίβανο
1 κτ σκόνη σκόρδου
1/2 κτ ιωδιούχο αλάτι
1/8 κτ πιπέρι

1/2 κούπα νερό περίπου (όσο πάρει)

Εκτέλεση


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/400F.
2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό και ζυμώνουμε.
3. Απλώνουμε με τον πλάστη πάνω στο φύλλο σιλικόνης ή ένα αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος του ταψιού. Κόβουμε ό,τι περισσεύει και χαράζουμε με την ανάποδη ενός μαχαιριού σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα περίπου 4x8 εκ, πριν ψήσουμε, ώστε να μπορέσουμε εύκολα να σπάσουμε το ψημένο φύλλο. Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε καρδούλες, κύκλους και ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
4. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αναλόγως με τον φούρνο μας, μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο. Θέλουμε, προκειμένου να το βγάλουμε από το φούρνο, να είναι τραγανό απ' έξω και ελάχιστα υγρό μέσα.

Τα κρακεράκια πριν μπουν στο φούρνο

(c) 2014 VeganMama

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Translate